Menu

Blog over duurzame energie


Zonne-energie voor bedrijven

De energie zal in de toekomst steeds duurder worden. Daarom wordt ernaar gekeken op welke manier er kan worden bezuinigd op het verbruik. Dat geldt zeker ook voor bedrijven. De directie zal op de eerste plaats de gebouwen zo goed mogelijk willen isoleren om zoveel mogelijk warmteverlies te voorkomen. Hiervoor kunnen het plafond, vloeren, wanden en ramen geïsoleerd worden. Wanneer dat allemaal gedaan is, wordt naar nog meer mogelijkheden gezocht om de kosten voor de verbruikte energie te verlagen. De mogelijkheid hiervoor is om ervoor te zorgen dat er zelf energie wordt opgewekt, zodat er minder uit het net gehaald hoeft te worden. Dat kan bereikt worden door het plaatsen van windmolens, maar vooral ook de zonne-energie panelen. 

Zonne-energie voor bedrijven

Zonne-energie voor bedrijven is vaak mogelijk door het plaatsen van zonnepanelen op de daken. Veel bedrijven hebben veel plaats op de daken om er zonnepanelen op te bevestigen. Daarom zie je tegenwoordig ook al bij veel bedrijven dat de daken vol liggen met zonnepanelen. Is het aantal zonnepanelen groot genoeg dan bestaat de mogelijkheid dat men geheel zelfvoorzienend is. Er kan soms zelfs meer energie worden opgewekt dan er verbruikt wordt. Wanneer dat het geval is, zal het overschot aan opgewekte energie aan het net worden teruggeleverd. Dat terugleveren kun je zien, omdat de meter dan achteruit draait, indien er van één meter gebruik wordt gemaakt. In veel gevallen worden bij het plaatsen van zonnepanelen een slimme meter geplaatst. Daarop staan twee tellers. Een teller is er voor de verbruikte energie en de andere voor de teruggevoerde. Op de eindafrekening kun je precies zien wat je verbruikt hebt en wat je aan het net hebt terug geleverd. Veel bedrijven zijn door de grote hoeveelheid zonnepanelen zelfvoorzienend voor het elektrisch energieverbruik. Het is mogelijk om vooraf te laten uitrekenen hoeveel panelen je moet hebben om zelfvoorzienend te zijn. Dat gaat voor bedrijven vaak over een groot aantal. Denk maar aan de machines die elektriciteit verbruiken, maar ook de verlichting op kantoren, computers enzovoort. 

Contract

Bij plaatsing van de zonnepanelen is het als bedrijf belangrijk dat er een goed contract is. In het contract is het verstandig ook het onderhoud te laten opnemen. Is er wat stuk dan is het zeker voor een bedrijf belangrijk dat er snel actie wordt genomen om het euvel te verhelpen. Als bedrijf kun je ook zonne-energie afnemen van een van de zonneparken. Is zo'n park in de buurt dan zou je daar gebruik van kunnen maken. Je betaalt wel mee aan het onderhoud van het park, maar toch zal de energie die je op die manier verbruikt goedkoper zijn dan rechtstreeks vanuit het energienet.

Voor meer informatie spreek met De Solar Store.

Over ons

Blog over duurzame energie

Hallo! Mijn naam is Suzanne en ik zal het meteen maar opbiechten: alles rondom duurzaamheid vind ik belangrijk en boeiend. Als we nog lang van deze aardbol willen genieten dan zullen we er op een verantwoorde manier mee om moeten gaan. Zelf probeer ik mijn leven daarom zo duurzaam mogelijk in te richten: van afval scheiden, mijn huis isoleren, koken met duurzame producten tot… duurzame energie inkopen! Zeker met dit laatste kun je effectief bijdragen aan een duurzame wereld, zonder dat je er zelf veel voor hoeft te doen. Op deze blog vertel ik jullie graag meer over de ins en outs van duurzame energie. Veel leesplezier!

Categorieën

Archief

Recente artikelen

Zonne-energie voor bedrijven
21 december 2017

De energie zal in de toekomst steeds duurder worde